Φοιτητικές Εκλογές: Μεγάλη αποχή και χωριστά αποτελέσματα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Φοιτητικές Εκλογές: Μεγάλη αποχή και χωριστά αποτελέσματα

Η απογοήτευση των φοιτητών απο τα πολιτικά τεκταινόμενα, ήταν εμφανής και όπως είχε προβλεφθεί η συμμετοχή ήταν ακόμα μικρότερη απο πέρυσι ενω τα χωριστά αποτελέσματα για άλλη μια χρονιά ήταν τβσικό χαρακτηριστικών των φετινών φοιτητικών εκλογών.

Η ΔΑΠ, νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, για 26η χρονιά αναδείχθηκε νικήτρια των εκλογών, ενώ η ΠΑΣΠ κατέλαβε τη δεύτερη θέση αλλά με σημαντική μείωση.

Οι τρεις βασικές παρατάξεις της Αριστεράς διατήρησαν τα ποσοστά τους χωρίς να καταγραφεί η θεαματική αύξηση που προσδοκούσε η ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) στις δυνάμεις της.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της ΔΑΠ για τα ΑΕΙ, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έλαβε το 42,89%, η ΠΑΣΠ το 20,27%, η ΠΚΣ (ΚΚΕ) το 13,36%, τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά) 10,20% και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) 6,35%.

Σύμφωνα πάντα με τη ΔΑΠ, τα στατιστικά της ήταν ακόμα καλύτερα στα ΤΕΙ όπου έλαβε το 54,61% των ψήφων για να ακολουθήσει η ΠΑΣΠ με το 23,7%, η ΠΚΣ με το 13,21%, τα ΕΑΑΚ με το 2,35% και η ΑΡΕΝ με το 2,12%.

Η Πανσπουδαστική, σε 116 από 200 συλλόγους στα ΑΕΙ δίνει στον εαυτό της 17,43% (+ 1% σε σχέση με πέρσι), στην ΔΑΠ 30,50% (- 2%), στην ΠΑΣΠ 17,13% (-10 %) στα ΕΑΑΚ 10,89 (+1%) και στην Αριστερή Ενότητα 8,36% (+ 3 %).

Ενω η καταμέτρηση της ΠΑΣΠ συνεχίζεται.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ