Μαλί: Ένοπλη ισλαμική οργάνωση της Αλγερίας απειλεί να εκτελέσει έναν Ισπανό όμηρο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μαλί: Ένοπλη ισλαμική οργάνωση της Αλγερίας απειλεί να εκτελέσει έναν Ισπανό όμηρο

Το Κίνημα για την Ενότητα και τον Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική (MUJAO), μια ένοπλη οργάνωση που δρα στο βόρειο Μαλί, απείλησε σήμερα να σκοτώσει έναν Ισπανό που κρατά όμηρο από τον Οκτώβριο του 2011 στη δυτική Αλγερία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

«Η Ισπανία αναβάλει τις διαπραγματεύσεις για τα συζητηθούν τα αιτήματά μας και αυτό οδηγεί τη ζωή του ομήρου Ενρίκο Γκονιάλονς κοντά στο τέλος της», ανέφερε ο Αντνάν Αμπού Ουάλιντ Σαχράουι, σε μήνυμά που απέστειλε σε έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείο στο Μπαμακό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έκφραση «οδηγεί τη ζωή του ομήρου κοντά στο τέλος της» χρησιμοποιείται από τους ισλαμιστές του Σάχελ όταν θέλουν να δηλώσουν ότι μπορεί να σκοτώσουν κάποιον χωρίς προηγουμένως να δώσουν κάποια διορία εντός της οποίας θα πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Το MUJAO, το οποίο φέρεται να έχει αποσχισθεί από την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (AQMI) είχε αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή, στα τέλη Οκτωβρίου στο Τιντούφ της δυτικής Αλγερίας, δύο Ισπανών --ενός άνδρα και μιας γυναίκας-- και μιας Ιταλίδας. Για να τους απελευθερώσει ζητά να αποφυλακιστούν πολλοί μαχητές του που κρατούνται κυρίως στη Μαυριτανία και να καταβληθούν λύτρα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η Ισπανία πρέπει να καταλάβει το μήνυμά μας. (...) Η Ισπανία θα φέρει όλη την ευθύνη» για ό,τι συμβεί επειδή «μέχρι τώρα κανείς από τους κρατούμενους δεν έχουν απελευθερωθεί στη Μαυριτανία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ