Iσπανία: ο Ραχόι καλεί την Ευρωπαική Ενωση να υπερασπισθεί το ευρώ μετά την εκτίναξη των σπρεντς - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Iσπανία: ο Ραχόι καλεί την Ευρωπαική Ενωση να υπερασπισθεί το ευρώ μετά την εκτίναξη των σπρεντς

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ενωση να αναλάβει δράση για την υπεράσπιση του ευρώ, καθώς τα σπρεντς των ισπανικών ομολόγων έναντι των γερμανικών έφθασαν σήμερα σε νέο ύψος ρεκόρ.

«Η κατάσταση της Ισπανία είναι πολύ περιπλεγμένη, εξαιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού της» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ισπανός πρωθυπουργός. «Ωστόσο, η κυβέρνηση λαμβάνει τα ενδεδειγμένα μέτρα», επέμεινε.

Κατά συνέπεια, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να στείλει ένα μήνυμα για την υπεράσπιση του ευρώ και για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους όλων των χωρών της ευρωζώνης, είπε.

Η απόδοση των ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε στο 6,5%, από 6,3% χθες, γεγονός που οι οικονομικοί αναλυτές αποδίδουν στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μετά τη ανακοίνωση της διενέργειας νέων εκλογών.

Στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης, ο δείκτης Ibex 35 υποχώρησε κατά 1,7% με την έναρξη των συναλλαγών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ