Γαλλια: O Ολάντ, πριν την αναχωρησή του για το Βερολίνο, όρισε νεο πρωθυπουργό της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλια: O Ολάντ, πριν την αναχωρησή του για το Βερολίνο, όρισε νεο πρωθυπουργό της χώρας

Τον πολύ στενό του συνεργάτη Ζαν-Μαρκ Ερό όρισε πρωθυπουργό ο Φρανσουά Ολάντ λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την Τρίτη.

Ο 62χρονος Ερό, υπήρξε καθηγητής Γερμανικών, ενω έχει την φήμη κεντρώου και γερμανόφιλου, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι θα συμβάλει στην διατήρηση των καλών σχέσεων ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ο Ερό στήριξε τον Ολάντ από την αρχή της κούρσας του για να οριστεί υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές και στη συνέχεια ανέλαβε ειδικός σύμβουλός του καθώς και απεσταλμένος του στη Γερμανία προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη των γερμανικών Σοσιαλδημοκρατών στις προτάσεις του Ολάντ για την ενίσχυση της ανάπτυξης

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ροιτερς, ο Ερό τόνισε ότι ο Ολάντ θα τηρήσει την δέσμευσή του να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό ως το τέλος της πενταετούς θητείας του διευκρινίζοντας οτι «Ολες οι δημόσιες δαπάνες θα αξιολογηθούν για να δούμε αν είναι χρήσιμες ή όχι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ