Κίνα: Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ κατηγορεί το Πεκίνο για κακομεταχείριση του ανιψιού του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ κατηγορεί το Πεκίνο για κακομεταχείριση του ανιψιού του

Ο Κινέζος αντιφρονών Τσεν Γκουανγκτσένγκ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το αμερικανικό Κογκρέσο στην Ουάσινγκτον, κατήγγειλε τις αρχές της χώρας του ότι κακομεταχειρίστηκαν τον ανιψιό του. Ο τυφλός δικηγόρος, ο οποίος στα τέλη Απριλίου είχε καταφύγει στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, σήμερα βρίσκεται σε νοσοκομείο της κινεζικής πρωτεύσουσας

Ο Τσεν, ο οποίος είχε επικοινωνήσει ξανά με το αμερικανικό Κογκρέσο, δεν φάνηκε να ανησυχεί για την δική του κατάσταση, αλλά κατηγόρησε τις αρχές της επαρχίας Σαντόνγκ ότι θέλουν να τον εκδικηθούν κατηγορώντας τον ανιψιό του για ανθρωποκτονία.

«Οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες. Τα μέλη της επιτροπής στο Γινάν δεν ασχολούνται καθόλου με τους νόμους», είπε χαρακτηριστικά ο Τσεν στα μέλη του Κογκρέσου, ενω τις δηλώσεις του μετέφραζε στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του, ο Μπομπ Φου.

Σύμφωνα με τον κινέζο ακτιβιστή, ο ανιψιός του ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, ενω δεν έχει καταγραφεί κανένα έγκλημα ή θάνατος στην περιοχή.

Ο ίδιος τόνισε πως οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν στον ανιψιό του τις ίδιες μεθόδους που εφάρμοζαν και σε εκείνον με αποτέλεσμα να φυλακιστεί με ψεύτικες κατηγορίες για τέσσερα χρόνια.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Κογκρέσου, ο 40χρονος Τσεν είπε πως «δεν είναι ήρωας, αλλά έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ