ΕΕ: Οι νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Συρίας έχουν στόχο το πετρέλαιο και τον καπνό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΕΕ: Οι νέες ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Συρίας έχουν στόχο το πετρέλαιο και τον καπνό

Οι νέες κυρώσεις κατά της Συρίας που υιοθετήθηκαν χθες από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ έχουν στόχο τις εισαγωγές καπνού και τις εξαγωγές συριακού πετρελαίου με το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων δύο εταιρειών, αναφέρεται σήμερα στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Η μία είναι η General Organization of Tobacco, η οποία ανήκει κατά 100% στο συριακό κράτος και της οποίας τα κέρδη προέρχονται από την πώληση καπνού, αλλά και από τους φόρους στις εισαγωγές και τις πωλήσεις καπνού με ξένο εμπορικό σήμα.

Η δεύτερη εταιρεία είναι η Altoun Group, η οποία μετέχει σε ένα πρόγραμμα εξαγωγής συριακού πετρελαίου μαζί με την εταιρεία Sytro, η οποία έχει ήδη αποτελέσει το στόχο των ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Σε δύο υπευθύνους αυτής της εταιρείας, όπως και στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας, Αντίμπ Μαγάλεχ, επιβλήθηκε πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων στην Ευρώπη και απαγορεύτηκε η έκδοση βίζας γι' αυτούς στην ΕΕ. Αυτοί κατηγορούνται για οικονομική υποστήριξη του συριακού καθεστώτος.

Εξάλλου το όνομα του Σακρ Χάιρ Μπεκ, αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αποσύρθηκε από τον κατάλογο με αυτούς στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις. Με την αφαίρεση του ονόματός του ανέρχονται σε 128 τα άτομα τα οποία αφορούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις. Οι εταιρείες τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων παγώνουν στην Ευρώπη λόγω της υποστήριξης που προσφέρουν στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ανέρχονται σε 43.

Κατά την τελευταία σύνοδό τους τον Απρίλιο, οι υπουργοί είχαν αποφασίσει να απαγορεύσουν τις εξαγωγές προϊόντων πολυτελείας προς τη Συρία. Αυτό ήταν ένα κυρίως συμβολικό μέτρο, το οποίο είχε στόχο τον τρόπο ζωής του ζεύγους Άσαντ, αλλά οι λεπτομέρειες αυτού του μέτρου δεν έχουν ακόμη καθοριστεί από τις υπηρεσίες της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ