Βρετανία: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στη Ρεμπέκα Μπρουκς για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανία: Κατηγορίες απαγγέλθηκαν στη Ρεμπέκα Μπρουκς για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών

Κατηγορίες για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης απαγγέλθηκαν εις βάρος της πρώην γενικής διευθύντριας του ομίλου News International του Ρούπερτ Μέρντοκ, Ρεμπέκα Μπρουκς,σε σχέση με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών σε μια από τις εφημερίδες του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εις βάρος του συζύγου της Μπρουκς, Τσάρλι, εκπαιδευτή αλόγων, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός που ανήκει στην αυτοκρατορία του Μέρντοκ.

Πριν από λίγο η νομική σύμβουλος του διευθυντή της εισαγγελίας, Άλισον Λέβιτ, ανακοίνωσε: «Κατέληξα...υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για μια ρεαλιστική προοπτική καταδίκης»

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εναντίον της γραμματέως της Μπρουκς και άλλων υπαλλήλων της News International, περιλαμβανομένων του οδηγού της και αξιωματούχων ασφαλείας της μηντιακής αυτοκρατορίας του Μέρντοκ στη Βρετανία, News Corp.

Η ανώτατη ποινή που προβλέπεται για την κατηγορία της παρακώλυσης του έργου της δικαιοσύνης είναι ισόβια ποινή κάθειρξης.

Η είδηση συνιστά πλήγμα για τον ίδιο τον Μέρντοκ, αλλά και για τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος της Μπρουκς και φίλος από το σχολείο με τον σύζυγό της Τσάρλι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ