Κίνα-Βρετανία: Επίσημη διαμαρτυρία του Πεκίνου για τη συνάντηση Κάμερον- Δαλάι Λαμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα-Βρετανία: Επίσημη διαμαρτυρία του Πεκίνου για τη συνάντηση Κάμερον- Δαλάι Λαμα

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα πως υπέβαλε επίσημη διαμαρτυρία στην Βρετανία, μετά την συνάντηση χθες Δευτέρα στο Λονδίνο του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον με τον Δαλάι Λάμα.

«Πρόκειται για σοβαρή ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και προσβολή προς τον κινεζικό λαό, που διαταράσσει τις σχέσεις Κίνας-Βρετανίας», δήλωσε ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

«Απαιτούμε από τη Βρετανία να λάβει υπ'όψιν της με σοβαρότητα την αμετακίνητη θέση και τις ανάγκες της Κίνας, να σταματήσει να δείχνει ανοχή και να στηρίζει τις αυτονομιστικές δυνάμεις του Θιβέτ και να λάβει αμέσως μέτρα για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχει γίνει», πρόσθεσε ο Χονγκ.

Ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ είχε ιδιωτική συνάντηση με τον Κάμερον στην βρετανική πρωτεύουσα, όπου βρέθηκε για να παραλάβει το βραβείο Τέμπλετον για τη δράση του υπέρ του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ