Θεσσαλονίκη: Η Ισραηλιτική Κοινότητα καταδικάζει δηλώσεις Χρυσής Αυγής για το Ολοκαύτωμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Θεσσαλονίκη: Η Ισραηλιτική Κοινότητα καταδικάζει δηλώσεις Χρυσής Αυγής για το Ολοκαύτωμα

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, εξοργισμένη απο τις δηλώσεις του Ν.Μιχαλολιάκου σχετικά με το Ολοκαύτωμα, κάνει λόγο για «Ανιστόρητους ισχυρισμούς που προάγουν το φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό, θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη ανάλογων λόγων και πράξεων»

Καταδικάζοντας με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης τονίζει: «Η εξομοίωση του Ολοκαυτώματος με το αποτέλεσμα πολεμικών επιχειρήσεων και η αμφισβήτηση της εξόντωσης των 6.000.000 Εβραίων της Ευρώπης, ανάμεσα στους οποίους 77.377 Έλληνες Εβραίοι, οι 50.000 από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί προσβολή για τους επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων και τη μνήμη αυτών που δολοφονήθηκαν βάναυσα στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια, την ύπαρξη των οποίων αρνείται ο κ. Μιχαλολιάκος».

Η Ισραηλιτική Κοινότητα καλεί, επίσης, την κοινωνία «με προεξάρχοντες τους εκπροσώπους των θεσμών του Ελληνικού Κράτους» να απομονώσουν τις φωνές αυτές, προστατεύοντας την ιστορική μνήμη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ