Ισπανία: Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση των αγανακτισμένων και προέβη σε συλλήψεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισπανία: Η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση των αγανακτισμένων και προέβη σε συλλήψεις

Η ισπανική αστυνομία διέλυσε τις πρώτες πρωινές σήμερα συγκέντρωση του κινήματος των Αγανακτισμένων, για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, συλλαμβάνοντας οκτώ ανθρώπους, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Πουέρτα δελ Σολ για να συζητήσουν ζητήματα κοινωνικής αλλαγής, ενω μεα τη συγκέντρωση περίπου 1.000 άτομα παρέμειναν εκεί

Οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν φέρεται ότι πέταξαν μπουκάλια και πέτρες σε αστυνομικούς, δύο εκτ ων οποίων, αλλά και ένας διαδηλωτής, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Συνολικά 27 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση αφότου το κίνημα των Αγανακτισμένων ξανάρχισε πορείες για την πρώτη επέτειο από την εμφάνιση του, το περασμένο Σάββατο, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε πορείες σε όλη την Ισπανία απαιτώντας να δοθεί τέλος στην οικονομική βία και στον επηρεασμό της πολιτικής από τον χρηματοοικονομικό κόσμο.

Το κίνημα, γνωστό και ως 15-M, είχε εμφανιστεί την 15η Μαΐου 2011. Οι διαδηλώσεις και άλλες εκδηλώσεις για την επέτειο αναμενόταν να διαρκέσουν ως και σήμερα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ