Ρωσία: Εκτόξευση πυραύλου Soyouz προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Εκτόξευση πυραύλου Soyouz προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ενας ρωσικός πύραυλος Soyouz εκτοξεύθηκε με επιτυχία σήμερα από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στις στέπες του Καζακστάν με αποστολή να θέσει σε τροχιά διαστημικό σκάφος που θα κατευθυνθεί προς τον Διεθνή Αεροδιαστημικό Σταθμό μεταφέροντας δύο ρώσους κοσμοναύτες και έναν αμερικανό αστροναύτη, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το πρωί της Πέμπτης.

Τοπλήρωμα αποτελούν ο Αμερικανός Τζόζεφ Ακαμπα και οι δύο Ρώσοι, ο Σεργκεί Ραβίν και ο Γκενάντι Παντάλκα ο οποίος είναι επικεφαλής της αποστολής και πραγματοποιεί την τέταρτη διαστημική του πτήση ενω έχει περάσει συνολικά 585 ημέρες στο διάστημα.Για τους άλλου δύο θα είναι η πρώτη τους διαστημική πτήση.

Η σημερινή εκτόξευση Soyouz είναι η τρίτη επιτυχής μετά την αποτυχία παρόμοιας επιχείρησης τον Αύγουστο 2011 και τη σειρά των αποτυχιών που ακολούθησε στον ρωσικό διαστημικό τομέα.

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά τον παροπλισμό του τελευταίου αμερικανικού διαστημικού λεωφορείο το περασμένο καλοκαίρι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν τουλάχιστον 50 εκατομμύρια δολάρια κατ΄άτομο στη Ρωσία για τη μεταφορά των αμερικανών αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το επόμενο αμερικανικό διαστημικό σκάφος με τέτοια δυνατότητα δεν θα είναι έτοιμο πριν από το 2015.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ