Αλγερία: Ο δικηγόρος του δολοφόνου της Τουλούζης ανέβαλε την κατάθεση της μήνυσης κατά της γαλλικής αστυνομίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αλγερία: Ο δικηγόρος του δολοφόνου της Τουλούζης ανέβαλε την κατάθεση της μήνυσης κατά της γαλλικής αστυνομίας

Ο Αλγερινός δικηγόρος που προσέλαβε η οικογένεια του Μοχάμεντ Μέραχ, του δολοφόνου επτά ανθρώπων στην Τουλούζη και το Μοντομπάν, στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα πως αποφάσισε να αναβάλλει για μεταγενέστερη ημερομηνία την κατάθεση στο Παρίσι της μήνυσης κατά της επίλεκτης μονάδας της γαλλικής αστυνομίας που εξουδετέρωσε τον δράστη.

Η αρχικώς προβλεπόμενη ημερομηνία για την κατάθεση της μήνυσης είχε προγραμματισθεί για σήμερα, όπως όμως τόνισε ο δικηγόρος Ζαχία Μοχτάρι στο Γαλλικό Πρακτορείο «χρειάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά του προκειμένου να μπορέσει ένας άλλος Αλγερινός συνάδελφος, μέλος της ομάδας υπεράσπισης του Μέραχ, να συμμετάσχει στο ταξίδι».

«Συνεπώς, η κατάθεση της μήνυσης κατά της Raid (ειδικής μονάδας της γαλλικής αστυνομίας), που προβλεπόταν για σήμερα, αναβλήθηκε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Συνολικά η ομάδα των συνηγόρων αποτελείται από πέντε Αλγερινούς δικηγόρους. Στη διαδικασία της κατάθεσης της μήνυσης θα μας βοηθήσουν Γάλλοι συνάδελφοι», τόνισε ο Μοχτάρι.

Μεταξύ των Γάλλων συνηγόρων του Μέραχ περιλαμβάνεται και η Ιζαμπέλ Κουτάν-Πέιρ, σύζυγος του Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, του γνωστού τρομοκράτη Κάρλος το Τσακάλι, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στη Γαλλία έπειτα από την καταδίκη του σε ισόβια δεσμά για τη δολοφονία δύο αστυνομικών κι ενός πληροφοριοδότη της αστυνομίας το 1975.

Ο Μοχτάρι, ο οποίος είχε βγάλει βίζα τον Μάιο από το προξενείο της Γαλλίας στο Αλγέρι, τόνισε πως θα έλθει σε επαφή με την Κουτάν-Πέιρ αμέσως μόλις φθάσει στο Παρίσι.

Ο Αλγερινός δικηγόρος είχε δηλώσει τον Απρίλιο πως διαθέτει αποχρόντα τεκμήρια ότι η Raid «εξουδετέρωσε» αντικανονικά τον Μέραχ στην Τουλούζη. Ο ίδιος έκανε λόγο για δύο ταυτόσημα βίντεο, 20' το καθένα, που πιθανώς γυρίσθηκαν από τον ίδιο τον Μέραχ, που αποδεικνύουν την καταχρηστική επέμβαση της γαλλικής επίλεκτης μονάδας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ