Μεξικό: «Σκαρφαλώνει» στην κορυφή ο κεντροαριστερός υποψήφιος σύμφωνα με δημοσκόπηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μεξικό: «Σκαρφαλώνει» στην κορυφή ο κεντροαριστερός υποψήφιος σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο κεντροαριστερός υποψήφιος πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ αύξησε το ποσοστό του και πλέον ισοψηφεί στην δεύτερη θέση με την υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρίας BGC, πάντως ο επικρατέστερος υποψήφιος Ενρίκε Πένια Νιέτο διατηρεί ευρύ προβάδισμα.

Με επτά εβδομάδες να απομένουν ως τις εκλογές της 1ης Ιουλίου, ο Ομπραδόρ, που είχε χάσει με μικρή διαφορά --κι είχε αμφισβητήσει το αποτέλεσμα-- το 2006, αύξησε το ποσοστό του κατά 3 μονάδες, στο 26%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Excélsior και η BGC δημοσίευσε στον ιστότοπό της χθες Κυριακή.

Η πρώτη δημοσκόπηση της εταιρίας η οποία διεξήχθη μετά το ντιμπέιτ των υποψηφίων κατέδειξε ότι η Χοσεφίνα Βάσκες Μότα, η υποψήφια του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) του απερχόμενου προέδρου Φελίπε Καλδερόν, έχασε 2 μονάδες πέφτοντας στο 26%.

Ο Λόπες Ομπραδόρ και η Βάσκες Μότα παραμένουν πάντως σε απόσταση από τον Πένια Νιέτο, που έχασε 2 μονάδες αλλά καταλαμβάνει το 45% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με την BGC.

Οι ρητορικές ικανότητες του υποψηφίου του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) σε μια τηλεοπτική ανταλλαγή απόψεων είχαν θεωρηθεί δυνητική αδυναμία για τον Πένια Νιέτο, όμως αναλυτές εκτίμησαν ότι δεν έχασε πολύ έδαφος. Δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα αμέσως μετά την τηλεοπτική συζήτηση των υποψηφίων έδειξαν ότι ο Λόπες Ομπραδόρ έκανε καλύτερη εμφάνιση από την Βάσκες Μότα.

Η BGC έκανε την δημοσκόπηση σε ένα δείγμα 1.200 πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου από την 7η ως την 9η Μαΐου. Το ποσοστό σφάλματος είναι ±2,9%, όπως ανέφερε η εταιρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ