Μπουρούντι: Δολοφόνησαν μία γυναίκα και την οικογένεια της επειδή τη θεωρούσαν «μάγισσα» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μπουρούντι: Δολοφόνησαν μία γυναίκα και την οικογένεια της επειδή τη θεωρούσαν «μάγισσα»

Μια γυναίκα που είχε κατηγορηθεί για μαγεία και ότι είχε προκαλέσει θανάτους στο βορειοανατολικό Μπουρούντι δολοφονήθηκε από κατοίκους που της επιτέθηκαν με μασέτες, ενώ στην ίδια επίθεση δολοφονήθηκαν πέντε παιδιά και εγγόνια της, ανάμεσά τους ένα βρέφος, ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές αρχές.

«Το Σάββατο, μια ομάδα ανθρώπων επιτέθηκε στο σπίτι μιας γηραιάς γυναίκας, που ονομαζόταν Μάρτε Καμπατέσι, στην κοινότητα Μπουαμπαράνγκουε και την κατακρεούργησαν χτυπώντας την με μασέτες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρεβεριάν Ενζιγκαμπασάμπο, κυβερνήτης της επαρχίας Κιρούντο, όπου έγιναν οι δολοφονίες.

«Κατόπιν, επιτέθηκαν σε δύο κόρες και τρία εγγόνια της περιλαμβανομένου ενός μωρού τριών μηνών. Αυτό που έκαναν είναι αχαρακτήριστο, αδικαιολόγητο», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι τα θύματα πέθαναν από τα τραύματα που υπέστησαν στο κεφάλι και στο λαιμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η δολοφονία της γυναίκας στην περιοχή, 280 χλμ. βορειοανατολικά από την Μπουζουμπούρα, σημειώθηκε παρά το ότι οι αρχές είχαν προσπαθήσει να πείσουν τον πληθυσμό ότι οι ισχυρισμοί αυτού του είδους δεν αποτελούν παρά προλήψεις.

Στο Μπουρούντι δεκάδες άνθρωποι, κυρίως γηραιές γυναίκες, δολοφονούνται κάθε χρόνο αφού κατηγορούνται πως ασκούν μαγεία, ενω οι φόνοι τους μένουν πολύ συχνά ατιμώρητοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ