Ιταλία: Δεν αποκλείεται η συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση βίαιων επεισοδίων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Δεν αποκλείεται η συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση βίαιων επεισοδίων

Η υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Άννα Μαρία Καντσελιέρι δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να ζητηθεί η συνδρομή του στρατού ώστε να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα βίαια επεισόδια που σημειώνονται σε όλη τη χώρα.

Ο στρατός θα μπορούσε να φυλάξει κτίρια τα οποία ενδέχεται να γίνουν στόχος βίαιων διαδηλώσεων, δήλωσε η Καντσελιέρι σε πολλές εφημερίδες. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα γραφεία της υπηρεσίας είσπραξης φόρων Equitalia και του βιομηχανικού ομίλου Finmeccanica.

«Ο κίνδυνος της κλιμάκωσης είναι υπαρκτός», υπογράμμισε η υπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι: «Είναι μια κατάσταση που απαιτεί δραστικά μέτρα».

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστεί μια σειρά προτάσεων για τη βελτίωση της ασφάλειας, ενώ θα αυξηθούν και τα επίπεδα ασφαλείας, σημείωσε η Καντσελιέρι.

Άγνωστοι έριξαν δύο βόμβες μολότοφ, που δεν εξερράγησαν, στα γραφεία της Equitalia στο Λιβόρνο χθες Σάββατο, ενώ μια επιστολή-βόμβα, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς δεν θα μπορούσε να έχει πυροδοτηθεί, έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας στη Ρώμη την Παρασκευή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επίθεση δέχθηκε ο Ρομπέρτο Αντινόλφι διευθύνων σύμβουλος της Ansaldo Nucleare, η οποία ανήκει στη Finmeccanica, από την τρομοκρατική οργάνωση FAI.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ