Αφγανιστάν: Ξεκίνησε η τρίτη φάση μεταβίβασης της ευθύνης για την ασφάλεια στον στρατό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Ξεκίνησε η τρίτη φάση μεταβίβασης της ευθύνης για την ασφάλεια στον στρατό

Η κυβέρνηση του Αφγανιστάν ξεκίνησε σήμερα την τρίτη φάση μεταβίβασης της ευθύνης για την ασφάλεια της χώρας από το ΝΑΤΟ στον αφγανικό στρατό, ο οποίος θα έχει στο εξής υπό τον έλεγχό του το 75% του πληθυσμού της χώρας.

Σε αυτήν την τρίτη φάση θα τεθούν υπό τον έλεγχο των αφγανικών δυνάμεων όλες οι πρωτεύουσες των επαρχιών --συνολικά είναι 34-- αλλά και πολλές περιφέρειες και επαρχίες, όπως είπε ο Αϊμάλ Φαΐζι, ο εκπρόσωπος του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

"Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας συνολικά 260 περιφέρειες, που περιλαμβάνουν το 755 του πληθυσμού, θα είναι υπό τον έλεγχο των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας", πρόσθεσε.

Η πρώτη φάση ξεκίνησε πέρσι τον Ιούλιο, όταν επτά περιοχές τέθηκαν υπό τον έλεγχο των Αφγανών ενώ η δεύτερη φάση έγινε τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ