Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νέες κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας

Η Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Βολιβίας (COB), η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις, μετά την ολοκλήρωση τριών ημερών απεργιών και διαδηλώσεων που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή.

"Ελπίζουμε ότι με τις ενέργειές μας -από την περασμένη Τετάρτη- η κυβέρνηση θα μας ακούσει. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί η κυβέρνηση δεν μας καταλαβαίνει. Την επόμενη εβδομάδα, θα εκτιμήσουμε ποια πρόσθετα μέτρα θα λάβουμε", είπε ο Χουάν Κάρλος Τρουχίγιο, ηγέτης της COB, σε δηλώσεις του στη Λα Πας.
"Την Τρίτη, θα συναντηθούμε για να δούμε τι θα πράξουμε", πρόσθεσε.

Χιλιάδες εργάτες, εργαζόμενοι, φοιτητές στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν, κυρίως στην πρωτεύουσα, τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα ζητώντας αυξήσεις μισθών και την κατάργηση ενός μέτρου που αυξάνει το ωράριο για τους ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις έξι στις οκτώ ώρες την ημέρα.
Το Κίνημα προς το Σοσιαλισμό (MAS), το κόμμα του προέδρου Έβο Μοράλες, κατήγγειλε ότι η αντιπολίτευση "θέλει να κάνει πραξικόπημα".

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του MAS, Ρομπέρτο Ρόχας, είπε ότι το Κίνημα των χωρίς φόβο (κεντροαριστερά) και η Εθνική Ένωση (κεντροδεξιά) προσπαθούν να επηρεάσουν τα κοινωνικά κινήματα. "Πρόκειται για μια μηχανορραφία του Κινήματος των χωρίς φόβο και της Εθνικής ένωσης. Αυτά τα κόμματα της δεξιάς θέλουν να προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησής μας, εναντίον του προέδρου Έβο Μοράλες, αυτή είναι η ανάλυσή μας", δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ABI.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια βίας ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές με αποτέλεσμα περίπου 20 άνθρωποι να τραυματιστούν, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ την Παρασκευή δεν αναφέρθηκε κάποιο σημαντικό επεισόδιο.

Ενέργειες διαμαρτυρίας έγιναν επίσης σε πολλές άλλες περιοχές, περιλαμβανομένων και αποκλεισμοί δρόμων, στη Σάντα Κρους (ανατολικά), στην Ταρίχα (νότια), στο Ορούρο (δυτικά), στην Κοτσαμπάμπα (κέντρο) και στο Ποτοσί (νοτιοδυτικά), χωρίς να υπάρξουν επεισόδια.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων αυξήσεις υψηλότερες από 8% που πρότεινε η κυβέρνηση Μοράλες. Τις τελευταίες ημέρες στην πρωτεύουσα σημειώθηκαν επίσης διαδηλώσεις οδηγών, που αντιτίθενται στους νέους κανόνες για τον επαγγελματικό τους τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ