Μπάσκετ-Ευρωλίγκα: Στην καλύτερη πεντάδα Σπανούλης και Διαμαντίδης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΣΠΟΡ 

Μπάσκετ-Ευρωλίγκα: Στην καλύτερη πεντάδα Σπανούλης και Διαμαντίδης

Με την ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ να κοσμεί το «Ciragan Palace», ανακοινώθηκαν σήμερα οι κορυφαίοι της φετινής χρονιάς της Ευρωλίγκας, στο γκαλά που διοργάνωσε η διοργανώτρια αρχή προς τιμή τους.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, και ο αντίστοιχος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, βρέθηκαν στην κορυφαία πεντάδα, με τους Αντρέι Κιριλένκο, Νέναντ Κρστιτς της ΤΣΣΚΑ και τον Εραζεμ Λόρμπεκ της Μπαρτσελόνα.

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα βρέθηκε ο Μάικ Μπατίστ του Παναθηναϊκού, μαζί με τους Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ), Χένρι Ντόμερκαντ (Ούνιξ Καζάν), και Μπο ΜακΚάλεμπ (Σιένα).

Τα βλέμματα και το χειροκρότημα, πάντως, απέσπασε ο κορυφαίος της χρονιάς (MVP) στη φετινή Ευρωλίγκα, Αντρέι Κιριλένκο. Ο Ρώσος φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κράτησε στα χέρια του το βραβείο, το οποίο δικαιωματικά του ανήκε μετά τις φετινές επιδόσεις του, και στη συνέχεια απέδειξε και στις δηλώσεις του το ομαδικό πνεύμα που τον διακατέχει, μοιράζοντας την εκτίμησή του στους συμπαίκτες του: «Είναι τέλεια που είμαι MVP, όμως μέσα από την καρδιά μου θα ήθελα να σπάσω αυτό το βραβείο σε 15 κομμάτια, γιατί τόσοι είναι οι συμπαίκτες μου στην ΤΣΣΚΑ. Μέσα από τις φετινές προπονήσεις με έκαναν καλύτερο παίκτη και καλύτερο άνθρωπο και τους το αφιερώνω».

Νωρίτερα είχαν παραλάβει τα βραβεία τους οι Μπο ΜακΚάλεμπ της Σιένα και τ ανερχόμενο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Νίκολα Μίροτιτς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ