Υεμένη: Δεκαοκτώ νεκροί από επιχειρήσεις του στρατού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Δεκαοκτώ νεκροί από επιχειρήσεις του στρατού

Ο στρατός της Υεμένης ξεκίνησε σήμερα μια μεγάλη επιχείρηση για να ανακαταλάβει τη Ζιντζιμπάρ και τη Τζάαρ, δύο πόλεις στο νότο της χώρας τις οποίες ελέγχει η αλ Κάιντα, όπως δήλωσαν αξιωματικοί του στρατού και πηγές των φυλών, προσθέτοντας ότι υπάρχουν 12 νεκροί από τις μάχες.

«Η επιχείρηση εξαπολύθηκε από τρεις άξονες με την υποστήριξη της αεροπορίας και του ναυτικού», δήλωσε ένας αξιωματικός του στρατού, διευκρινίζοντας ότι ο υπουργός Άμυνας Μοχάμεντ Νάσερ Άχμεντ επιβλέπει ο ίδιος τις επιχειρήσεις από μια κοντινή περιοχή.

«Ο υπουργός Άμυνας επιβλέπει την εξέλιξη της στρατιωτική επιχείρησης που έχει στόχο την ανακατάληψη της Ζιντζιμπάρ και της γειτονικής πόλης Τζάαρ από τους αντάρτες της αλ Κάιντα», επεσήμανε ο αξιωματικός αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δύο στρατιωτικοί, ανάμεσά τους ένας συνταγματάρχης, σκοτώθηκαν στις μάχες, ενώ 12 στρατιώτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Επίσης σκοτώθηκαν έξι μαχητές της οργάνωσης «Οπαδοί της Σαρία», που συνδέεται με την αλ Κάιντα, σύμφωνα με μια πηγή των φυλών από τη Τζάαρ.

Από τον βομβαρδισμό της πόλης αυτής από την αεροπορίας της Υεμένης έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη της αλ Κάιντα και ένας άμαχος, δήλωσε μια άλλη πηγή των φυλών, ενω έξι μαχητές της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα στην ανατολική Υεμένη από την επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, όπως δήλωσε τοπικός αξιωματούχος

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ