Μπασκετ Ευρωλίγκα: Δηλώσεις ΤΣΣΚΑ ενόψει του τελικού με Ολυμπιακό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΣΠΟΡ 

Μπασκετ Ευρωλίγκα: Δηλώσεις ΤΣΣΚΑ ενόψει του τελικού με Ολυμπιακό

Μετά τη χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού, έναντι της Μπαρτσελόνα η οποία του χάρισε μία θέση στο τελικό και αρκετά αιματηρά επισόδεια στο κέντρο της Πολης, ετοιμάζεται για την τελική του αναμέτρηση με την επονομαζόμενη "ομάδα του στρατου".Λίγο πριν την αυριανή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τα αστέρια των Ρώσων έκαναν σχετικές δηλώσεις, αναφορικά με τη νίκη τους στον ημιτελικό και τις προσδοκίες τους για τον αυριανό αγώνα.

ΑΝΤΡΕΪ ΚΙΡΙΛΕΝΚΟ: «Πρώτα απ' όλα, πιστεύω πως αξίζουμε να είμαστε στον τελικό της Ευρωλίγκας. Κάναμε πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα στη σεζόν. Όλα τα παιδιά δούλεψαν σκληρά. Αγωνιζόμασταν ως ομάδα και αυτός ήταν ο στόχος μας από το ξεκίνημα της σεζόν. Απλά θα πρέπει να παίξουμε έτσι όπως ξέρουμε, εάν θέλουμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Δεν πιστεύω πως παίξαμε έτσι στον ημιτελικό και αυτό το καταλάβαμε αργά. Ήμασταν τυχεροί που νικήσαμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα λίγο παραπάνω και να μην αφήσουμε την άλλη ομάδα να κάνει πιο δυνατό ξεκίνημα. Έχω έναν τίτλο στο Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα της Ρωσίας και θα ήθελα πολύ ένα τρόπαιο στην Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε σκληρά και να παλέψουμε. Δεν έχει σημασία το πόσο καλά παίζεις, αλλά το πόση προσπάθεια καταβάλεις».

ΣΑΣΑ ΚΑΟΥΝ: «Είναι πολύ σημαντικό να επιστρέφω στον τελικό της Ευρωλίγκας. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και γι' αυτό φτάσαμε στη νίκη. Θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για εμάς. Ξέραμε πως τίποτα δεν ήταν εύκολο, όποια ομάδα και αν αντιμετωπίζαμε. Θα γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός και ειδικά οι Χάινς και Ντόρσεϊ κάνουν τρομερή δουλειά στον τομέα των ριμπάουντ. Είναι σημαντικό να βάλουμε τα κορμιά μας εκεί, να τους κρατήσουμε μακριά από το ταμπλό και να μην τους αφήσουμε να πάρουν εύκολα τα επιθετικά ριμπάουντ. Όλα έχουν να κάνουν με την άμυνα. Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα με τον Παναθηναϊκό, αλλά μετά πιστεύω πως είχαμε πολύ καλά αμυντικά δεκάλεπτα, όπου τους κρατήσαμε στους πέντε και τους εννιά πόντους. Θα πρέπει να παίξουμε όπως σε αυτά τα δύο δεκάλεπτα, σε όλο το παιχνίδι. Εάν το κάνουμε αυτό, πιστεύω πως έχουμε αρκετές πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη».

ΤΖΑΜΟΝ ΓΚΟΡΝΤΟΝ: «Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα και έχει καταφέρει να βελτιωθεί πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Είναι ομάδα, η οποία δεν σου αφήνει περιθώρια να μην την σεβαστείς, γιατί είναι ικανή να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο, το απέδειξε και στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Τους νικήσαμε δύο φορές και μάλιστα στην έδρα μας με μεγάλη διαφορά, αλλά αυτό πρέπει να το ξεχάσουμε. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά, όμως, και σίγουρα θα είναι διαφορετικό ματς. Πάντως τότε δεν πίστευα ότι θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που βρίσκομαι με την ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Ευρωλίγκας. Πέρυσι η χρονιά ήταν κάπως δύσκολη για μένα, αλλά φέτος όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Ο κόουτς μας έχει κατανείμει συγκεκριμένους ρόλους και εγώ είμαι χαρούμενος με τον δικό μου. Ανυπομονώ για το τζάμπολ του τελικού και περιμένω πώς και πώς να στεφθώ πρωταθλητής Ευρώπης. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητηθεί».

ΝΕΝΑΝΤ ΚΡΣΤΙΤΣ: «Πριν καν αρχίσει η σεζόν, ο πρώτος στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα και τώρα έχουμε την ευκαιρία να τον πετύχουμε. Δε θα είναι εύκολο, όμως, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, το έχει δείξει όλη τη χρονιά, το έδειξε και στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα. Δεν έχουμε έρθει εδώ για τα προσωπικά μας στατιστικά, αλλά για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Είναι μία ομάδα που παίζει αρκετά πικ εν ρολ, ένας τρόπος παιχνιδιού που μας προξένησε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, στα μεγάλα πλεονεκτήματά του είναι και η πιεστική άμυνα, αλλά κι εμείς παίζουμε πολύ καλά στην άμυνα. Αυτό είναι το όπλο μας. Η αλήθεια είναι ότι στον δικό μας ημιτελικό καταβάλαμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Κουραστήκαμε, αλλά, όταν παίζεις έναν τελικό Ευρωλίγκας, δεν υπολογίζεις στην κούραση του προηγούμενου παιχνιδιού. Το σημαντικό είναι ότι δεν δείξαμε πανικό και μείναμε ενωμένοι, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 16 πόντους διαφορά, και αποδείξαμε πόσο δεμένοι είμαστε. Οι δύο νίκες μας φέτος επί του Ολυμπιακού δεν μας δίνουν ψυχολογικό προβάδισμα, ίσα-ίσα που πιστεύω ότι μπορεί να μας επηρεάσουν αρνητικά, να αισθανθούμε λίγο πιο χαλαροί λόγω του 2-0 που έχουμε φέτος. Από τότε έχει αλλάξει πάρα πολλά στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός και δίκαια βρίσκεται στον τελικό της Ευρωλίγκας. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είναι ο προπονητής μου στην εθνική ομάδα και σίγουρα θα αισθανθώ περίεργα, βλέποντάς τον στον αντίπαλο πάγκο. Εχω συνηθίσει να είμαι στην ομάδα του και να με καθοδηγεί, όχι να προσπαθεί να με σταματήσει. Τον σέβομαι απεριόριστα και χαίρομαι για ό,τι έχει καταφέρει φέτος με τον Ολυμπιακό, αλλά στον τελικό θέλω να τον κερδίσω»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ