Κίνα: Ο ανιψιος του Τσεν Γκουανγκτσενγκ κατηγορειται για φονο αστυνομικου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Ο ανιψιος του Τσεν Γκουανγκτσενγκ κατηγορειται για φονο αστυνομικου

Ο ανιψιός του τυφλού ακτιβιστή, κατηγορείται για φόνο, όπως επιβεβαίωσε ένας δικηγόρος που ασχολείται με θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Τσεν Κεγκούι συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, αφού ήρθε στα χέρια με αστυνομικούς με πολιτικά οι οποίοι αναζητούσαν τον θείο του.Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο Κεγκούι φέρεται να αμύνθηκε χρησιμοποιώντας μαχαίρι.

Ο δικηγόρος Τσεν Βουκουάν είπε ότι οι αρχές κατηγορούν τον ανιψιό του ακτιβιστή για φόνο εκ προμελέτης, ο οποίος μπορεί να επιφέρει από 10ετή κάθειρξη μέχρι και τη θανατική καταδίκη του.

"Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη νύχτα. Πάντως οι αρχές πιστεύουν ότι ήταν προμελετημένος φόνος", πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να μην αναλάβει την υπόθεση του Κεγκούι γιατί δέχτηκε απειλές για την καριέρα του και ότι παρόμοιες απειλές δέχτηκε και ένας άλλος δικηγόρος.

Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικογένεια και οι φίλοι του υφίστανται αντίποινα από τις κινεζικές αρχές από την ημέρα που κατάφερε να δραπετεύσει από τον κατ' οίκον περιοσμό, στις 22 Απριλίου, ενω ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας απείλησαν τους γονείς του Τσεν Κεγκούι, περιόρισαν τις κινήσεις του δικηγόρου του και προσπάθησαν να αναγκάσουν τη σύζυγό του να υπογράψει έγγραφα άγνωστου περιεχομένου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ