Συρία: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ πως θέλουν να καταστρέψουν το συριακό κράτος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ πως θέλουν να καταστρέψουν το συριακό κράτος

Ο επικεφαλής της ένοπλης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και ορισμένες αραβικές χώρες ότι τροφοδοτούν την «τρομοκρατία» στη Συρία και πως θέλουν «να καταστρέψουν» τη χώρα.

«Ποιος θέλει την καταστροφή της Συρίας; Η Αμερική, το Ισραήλ και ορισμένες αραβικές χώρες», τόνισε ο Νασράλα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή για την ανακατασκευή των νοτίων προαστίων της Βηρυττού, τα οποία είχαν υποστεί ζημιές από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ το 2006.

«Θέλουν να καταστρέψουν τη Συρία διότι αυτή είναι ο κύριος σύμμαχος της αντίστασης στον Λίβανο και στην Παλαιστίνη», πρόσθεσε.

Καταδικάζοντας τη διπλή βομβιστική επίθεση, από την οποία προκλήθηκαν 55 νεκροί χθες στη Δαμασκό, ο Νασράλα δήλωσε πως η κατάσταση στη Συρία υπάρχει κίνδυνος να εκτραχυνθεί κατά το ιρακινό μοντέλο.

«Οι Σύροι βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι», τόνισε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, τονίζοντας πως μία οδός άγει προς τις «μεταρρυθμίσεις» και η άλλη προς την «καταστροφή».

Παραδοσιακός σύμμαχος της Δαμασκού, η Χεζμπολάχ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ