Ρέθυμνο: Κινητοποιήσεις στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Ρέθυμνο: Κινητοποιήσεις στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις, προγραμματίζουν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου (ΕΑΣΡ) και στην Αγροτική Συνεταιριστικη Εταιρεία Ανάπτυξης Ρεθύμνου (ΑΣΕΑΡ).

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αφορά στη στάση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών( ΠΑΣΕΓΕΣ), σύμφωνα με την οποία, υπάρχει μονομερής υπογραφή των νέων συμβάσεων με εργαζόμενους, είτε στο πρότυπο της εθνικής συλλογικής σύμβασης, είτε ατομικών συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν τη στάση της ΠΑΣΕΓΕΣ αδιάλλακτη και ζητούν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης σε συνάρτηση με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Παράλληλα όμως, κάνουν λόγο για την ανάγκη εξυγίανσης και ανάπτυξης των συνεταιρισμών.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣΡ και την ΑΣΕΑΡ έχουν ξεκινήσει ήδη εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με δίωρες στάσεις εργασίας και δημόσιες συγκεντρώσεις με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα αιτήματά τους. "Συνεχίζουμε εδώ και πολύ καιρό τον αγώνα μας. Προσπαθούμε να πείσουμε την ΠΑΣΕΓΕΣ... αλλά οι προσπάθειές μας είναι προς το παρόν άκαρπες...", δηλώνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι κάνουν επίσης λόγο για την "κατρακύλα" που βιώνουν και την εξαθλίωση που τους απειλεί. "Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Είμαστε αποφασισμένοι με κάθε νόμιμο μέσο να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας", αναφέρει η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΑΣΡ- ΑΣΕΑΡ, Ευαγγελία Μπιρμπίλη.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, "αν και οι εκλογές καταδίκασαν τις μνημονιακές πολιτικές, η ΠΑΣΕΓΕΣ προχωρεί μονομερώς σε υπογραφές νέων συμβάσεων, χωρίς την υπογραφή των εργαζομένων".

"Εμείς δεν πρόκειται να το δεχθούμε και αποφασίσαμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με ανοιχτό το ενδεχόμενο απόφασής για περαιτέρω κινητοποιήσεις και μορφές διαμαρτυρίας" επισημαίνει ο εργαζόμενος στην ΑΣΕΑΡ Στέλιος Ανδρουλάκης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ