Πως θα γιορτάσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τεχνης την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε ξεναγήσεις, περφόρμανς και συναντήσεις των καλλιτεχνών με το κοινό, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Παρασκευή 18 και το Σάββατο,19 του μηνός.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ξεναγήσεις στην έκθεση Sonic Time/ λόγος/ ήχος/σιωπή, με πενήντα έργα από τις συλλογές του ΕΜΣΤ, που θέτουν στο δημιουργικό τους κέντρο τη γλώσσα, τον ήχο, τη μουσική, καθώς και τη σιωπή, ως κοινή τους μήτρα.

Οι ξεναγήσεις, ξεκινούν την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, και συνεχίζονται στις 18: 30 ενώ στις 19:30, η καλλιτέχνις 'Αρτεμις Βασιλοπούλου, θα πραγματοποιήσει περφόρμανς, διάρκειας 40' με τίτλο «Aναγνώσεις» του έργου του Γ. Χειμωνά «Ο Γάμος» και συνοδευόμενη από τη μουσική του Tάσου Τσαλαπάτη.

Το ίδιο βράδυ, στις 20:30, η Άννα Τσουλούφη-Λάγιου, θα μιλήσει με τους επισκέπτες του Μουσείου, για την εικαστική της έρευνα με αφορμή το νέο της έργο, «Μορφές της ζωής, Σκευή επιβίωσης στη μητρόπολη», που παρουσιάζεται στο project room του ΕΜΣΤ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η καλλιτέχνις θα μιλήσει για τα θέματα που την απασχολούν, τις πολιτικές και φιλοσοφικές έννοιες που πραγματεύεται στο καλλιτεχνικό της έργο αλλά και για τη διαδικασία δημιουργίας του.

Τέλος, θα παρουσιάσει παλιότερα έργα στα οποία πραγματεύεται παρόμοια ζητήματα.

Η ξενάγηση στην έκθεση SonicTime λόγος/ήχος/σιωπή από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, θα επαναληφθεί το Σάββατο, στις 19.30.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ