Ιταλία: Ο πρώην αρχηγός της σικελικής μαφίας επιχείρησε να αυτοκτονήσει στη φυλακή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Ο πρώην αρχηγός της σικελικής μαφίας επιχείρησε να αυτοκτονήσει στη φυλακή

Ο πρώην αρχηγός της σικελικής μαφίας Μπερνάρντο Προβεντσάνο επιχείρησε να αυτοκτονήσει με μια πλαστική σακουλα σε φυλακή της Πάρμας, μετέδωσε χθες το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο πηγές της φυλακής.

Ο 79χρονος Προβεντσάνο, ο οποίος είναι σοβαρά άρρωστος και βρίσκεται υπό αυστηρό καθεστώς κράτησης μαζί με άλλους 50 φυλακισμένους στην υψηλής ασφαλείας φυλακή της πόλης αυτής της κεντρικής Ιταλίας, ανακαλύφθηκε το βράδυ της Τετάρτης από ένα δεσμοφύλακα, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και με τη σακούλα περασμένη ήδη στο κεφάλι του.

Το γεγονός αποκαλύφθηκε μόνον 24 ώρες αργότερα. Η ζωή του Προβεντσάνο δεν κινδυνεύει.

Αυτός ο «νονός» της μαφίας του Κορλεόνε, ο οποίος έχει καταδικαστεί επανειλημμένα σε ισόβια κάθειρξη, βρίσκεται υπό διαρκή επιτήρηση και η παρουσία μιας πλαστικής σακούλας στο κελί του, όπου απαγορεύεται να υπάρχει οποιοδήποτε επικίνδυνο αντικείμενο, προκάλεσε τις ερωτήσεις των δικηγόρων του.

Ο Προβεντσάνο ήθελε άραγε να αυτοκτονήσει, να τραβήξει την προσοχή στην κατάσταση της υγείας του --υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο και πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον-- ή να δώσει ένα κωδικοποιημένο σήμα, όπως συμβαίνει συχνά με τη μαφία;

Σήμερα είναι προγραμματισμένη μια ακροαματική συνεδρίαση του κακουργιοδικείου της Πάρμας στο πλαίσιο μιας δίκης του Προβεντσάνο για φόνο.

Ο θρυλικός αυτός αρχηγός της μαφίας είχε συλληφθεί στις 11 Απριλίου 2006, αφού διέφευγε της αστυνομίας επί 43 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ