Κίνα: Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ κατηγορεί τις αρχές για αντίποινα κατά της οικογενείας του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ κατηγορεί τις αρχές για αντίποινα κατά της οικογενείας του

Ο Τσεν Γκουανγκτσένγκ και ένας ακόμη δικηγόρος της οικογενείας του κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους ότι έθεσαν υπό κράτηση δύο συγγενείς του και ότι εξεδίωξαν και παρενόχλησαν κάποιους άλλους ως αντίποινα για την πρόσφατη διαφυγή του από τον κατ'οίκον περιορισμό.

Ο Κινέζος ακτιβιστής, η διαφυγή του οποίου τον περασμένο μήνα από το σπίτι του όπου κρατείτο προκάλεσε κρίση στις σινο-αμερικανικές διπλωματικές σχέσεις, είπε ότι η κουνιάδα και ο ανιψιός του έχουν τεθεί υπό κράτηση, αλλά πρόσθεσε ότι η πρώτη έχει έκτοτε αφεθεί ελεύθερη.

Ο Τσεν έχει ήδη εκφράσει τους φόβους του για αντίποινα κατά της οικογένειάς του, αλλά μιλώντας σήμερα στο Ρόιτερς αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε λεπτομέρειες για την οργανωμένη εκστρατεία αντιποίνων.

«Τώρα επιδίδονται με πάθος σε αντίποινα. Ουσιαστικά έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν εκδίκηση», είπε ο Τσεν τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς από το νοσοκομείο στο οποίο Πεκίνου όπου νοσηλεύεται με τραύματα τα οποία υπέστη κατά τη διαφυγή του από το σπίτι του στο τέλος Απριλίου, πριν φιλοξενηθεί προσωρινά στην αμερικάνικη πρεσβεία της Κίνας

Τελικά, η αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε να χορηγήσει στον Τσεν σύντομα βίζα για σπουδές στις ΗΠΑ, ενώ η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο τυφλός δικηγόρος μπορεί να καταθέσει αίτηση για έκδοση διαβατηρίου.

Τα αντίποινα, είπε ο ίδιος, τον προβληματίζουν πολύ, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον θεωρεί απίθανο να καθυστερήσει τα σχέδιά του να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Ο Τσεν, ο οποίος πρόσφατα μίλησε τηλεφωνικώς στην ηλικιωμένη μητέρα του, δήλωσε ότι περισσότερο ανησυχεί για την τύχη του ανιψιού του Τσεν Κεγκουί.

Όπως είπε ο ίδιος, η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον ανιψιό του κατηγορώντας τον ότι απείλησε με κουζινομάχαιρο τους φρουρούς οι οποίοι πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι των αδελφών του Τσεν μετά την διαφυγή του.

Ο Τσεν τόνισε ότι είναι δύσκολη η επικοινωνία με μέλη της οικογενείας του στο σπίτι του, σε χωριό της επαρχίας Σαντόνγκ, επειδή οι αρχές έχουν κατασχέσει τα περισσότερα τηλέφωνα. Η σύζυγος του Τσεν και τα δύο παιδιά του βρίσκονται μαζί του στο Πεκίνο αναμένοντας να τον συνοδεύσουν στις ΗΠΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ