Υεμένη: Οκτώ μέλη της Αλ Κάιντα νεκρά σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Οκτώ μέλη της Αλ Κάιντα νεκρά σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Οκτώ μέλη της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη νότια Υεμένη σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, που είχε στόχο σπίτι στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί ένοπλοι ισλαμιστές, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.

Η επίθεση είχε ως στόχο ένα σπίτι στην περιοχή Τζάαρ, προπύργιο του τρομοκρατικού δικτύου στην επαρχία Αμπιάν, ενω αρχικά είχε γίνει λόγος για πέντε νεκρούς στην επίθεση αυτή.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά το θάνατο του Φαχντ αλ-Κούσο, του αρχηγού της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa), σε αεροπορική επιδρομή που έγινε στις 6 Μαΐου στην επαρχία Σάμπουα της ανατολικής Υεμένης και αποδίδεται στις ΗΠΑ.

Ο Κούσο ο οποίος κατεζητείτο επί χρόνια από τις ΗΠΑ για την επίθεση κατά του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Cole το 2000 στον Κόλπο του Αντεν, εντοπίστηκε και σκοτώθηκε ύστερα από πληροφορίες που έδωσε ένας πράκτορας ο οποίος είχε διεισδύσει στις τάξεις της Aqpa, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του αμερικανικού Τύπου.

Ο άνδρας, ένας πράκτορας που εργαζόταν για τις σαουδαραβικές μυστικές υπηρεσίες, ματαίωσε σχέδιο επίθεσης εναντίον των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές.

Παρουσιάστηκε ως εθελοντής για να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αεροσκάφους που είχε προορισμό τις ΗΠΑ, για να διαφύγει αργότερα με τον παγιδευμένο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος παραδόθηκε στους Αμερικανούς, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ