Μέρκελ: Ζητά από το κοινοβούλιο της χώρας της να εγκρίνει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μέρκελ: Ζητά από το κοινοβούλιο της χώρας της να εγκρίνει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Έκκληση προς τα δύο κοινοβουλευτικά σώματα της Γερμανίας (Άνω και Κάτω Βουλή) να συνεδριάσουν προκειμένου να εγκρίνουν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ) πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου απηύθυνε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ερωτηθείς σχετικώς με φήμες που ήθελαν την προγραμματισμένη για τις 25 Μαΐου ψηφοφορία να αναβάλλεται, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι η Καγκελαρία επιθυμεί η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί πριν η Βουλή κλείσει για τις θερινές διακοπές, στις 29 Ιουνίου.

Για την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου και του ΕΜΣ απαιτούνται οι ψήφοι των δύο τρίτων των βουλευτών και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η «εμπλοκή» οφείλεται στους όρους τους οποίους θέτουν οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι για προσθήκη μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ