Ο βρετανικός τύπος για τον Ολάντ: Πουλά ψεδαισθήσες και απομακρύνεται από τη λιτότητα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο βρετανικός τύπος για τον Ολάντ: Πουλά ψεδαισθήσες και απομακρύνεται από τη λιτότητα

Ο συντηρητικός Τύπος της Βρετανίας κατηγορεί τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ότι πουλά «ψευδαισθήσεις» πρεσβεύοντας μία πολιτική που απομακρύνεται από τη λιτότητα, θεωρώντας ότι «δεν υπάρχει ήπια λύση στην κρίση».

Η εφημερίδα The Times θεωρεί ότι για τον Φρανσουά Ολάντ η νίκη του επί του Νικολά Σαρκοζί ήταν «το εύκολο μέρος». «Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλυθούν τα οικονομικά προβλήματα της Γαλλίας και να βοηθηθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην ιστορία της", αναφέρεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας».

«Ο κ. Ολάντ δεν φείδεται ψευδαισθήσεων. Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση είναι ότι η οικονομική αδυναμία της Γαλλίας μπορεί να αντιμετωπισθεί με έναν ενισχυμένο ρόλο του Κράτους και ότι η κρίση στην ευρωζώνη μπορεί να αμβλυνθεί με την επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης δημοσιονομικής πειθαρχίας, την οποία προώθησαν οι κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί».

«Η Γαλλία δεν μπορεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της παρά με τη μείωση των δαπανών. Είναι ένα μήνυμα το οποίο δεν μπορεί να αγνοήσει ο κ. Ολάντ», προειδοποιεί το κύριο άρθρο της εφημερίδας.

«Η Ευρώπη απορρίπτει την λιτότητα, αλλά δεν υπάρχει ήπια λύση», προειδοποιεί από την πλευρά της η Daily Telegraph, σύμφωνα με την οποία «οι εκλογές αυτού του σαββατοκύριακου στη Γαλλία και την Ελλάδα δείχνουν ότι ένας απατηλός μύθος ριζώνει στην Ευρώπη».

«Αυτό εκφράσθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον νέο σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας, τον Φρανσουά Ολάντ, στη νικητήρια ομιλία του: 'Η Ευρώπη μάς παρακολουθεί", είπε με χαρακτηριστική γαλλική μετριοφροσύνη», γράφει η εφημερίδα.

«Αντί της αναγκαιότητας για θυσίες, μία λαϊκή δοξασία κερδίζει έδαφος, ότι υπάρχει μία μαγική και ανώδυνη λύση στην κρίση. Πρόκειται για μία σκληρή ψευδαίσθηση, την οποία οι πολιτικοί ηγέτες δεν πρέπει να αγνοήσουν».

«Ο νέος πρόεδρος δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε επώδυνες περικοπές», γράφει η εφημερίδα Financial Times, που θεωρεί ότι η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ μπορεί να του δώσει περισσότερο περιθώριο ελιγμών για να εφαρμόσει την πολιτική του.

Από την πλευρά της η εφημερίδα The Guardian θεωρεί αντίθετα ότι «η έλευση ενός πραγματιστή σοσιαλιστή και ευρωπαϊστή μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση του ευρώ και του ευρωπαϊκού σχεδίου από το νεοφιλελεύθερο δόγμα που θα τα ενταφιάσει».

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ