Συρία: Εμφύλιο διαβλέπει ο Ερυθρός Σταυρός σε μερικές περιοχές της χώρας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Εμφύλιο διαβλέπει ο Ερυθρός Σταυρός σε μερικές περιοχές της χώρας

Οι μάχες είναι τόσο σφοδρές σε ορισμένα σημεία της Συρίας ώστε κατά καιρούς η εξέγερση εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχει χαρακτηριστικά εντοπισμένου εμφυλίου πολέμου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ Τζέικομπ Κέλενμπεργκερ δήλωσε ότι εστίες όπως η Χομς και η βόρεια πόλη Ιντλίμπ ανταποκρίνονται στα τρία κριτήρια που έχει θέσει η ανθρωπιστική υπηρεσία για τον προσδιορισμό μιας μη διεθνούς ένοπλης σύγκρουσης - ένταση, διάρκεια και το επίπεδο οργάνωσης των ανταρτών που μάχονται εναντίον κυβερνητικών δυνάμεων.

«Σε ορισμένες περιοχές η κατάσταση μπορεί να είναι αυτή μιας ένοπλης σύγκρουσης, ένα παράδειγμα ήταν η μάχη στο Μπάμπα Αμρ στη Χομς το Φεβρουάριο», δήλωσε ο Κέλενμπεργκερ προς το πρακτορείο Ρόιτερς, καθιστώντας σαφές ότι η κατάσταση αυτή δεν ισχύει για ολόκληρη τη χώρα, ενω παραμένει πολύ ανήσυχος για την κατάσταση στη Συρία.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι αξιωματούχοι της ΔΕΕΣ θα επισκεφτούν κρατουμένους στην κεντρική φυλακή στο Χαλέπι από τις 14 ως τις 23 Μαΐου, όπως συμφώνησε με τις αρχές κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στη Συρία στις αρχές Απριλίου. Θα είναι η δεύτερη επίσκεψη που έχουν πραγματοποιήσει ποτέ αξιωματούχοι της ΔΕΕΣ σε φυλακή της Συρίας.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ