Πακιστάν: Παραιτήθηκε ο Αμερικάνος πρεσβευτής, ύστερα απο δύο χρόνια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Παραιτήθηκε ο Αμερικάνος πρεσβευτής, ύστερα απο δύο χρόνια

Θα παραιτηθεί το καλοκαίρι ο Κάμερον Μάντεν, αμερικανός πρεσβευτής στο Πακιστάν ,αφού υπηρέτησε για λιγότερο από δύο χρόνια στη θέση αυτή και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή κρίσεων που επιδείνωσαν σοβαρά τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ένας αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μάντερ ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ τη στιγμή της αμερικανικής στρατιωτικής επιδρομής για το φόνο του Οσάμα Μπιν Λάντεν το Μάιο του 2011 στο Αμποταμπάντ, στο βόρειο Πακιστάν, μια επιχείρηση που έγινε κρυφά από τους Πακιστανούς και η οποία τροφοδότησε τη δυσπιστία και τις πικρίες ανάμεσα στις δύο χώρες, οι οποίες είναι ωστόσο επισήμως σύμμαχες από το τέλος του 2001.

Ο Μάντερ παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, διευκρίνισε ο αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, διαψεύδοντας πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες η αποχώρησή του συνδέεται με τις κακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

«Δεν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Απλώς αποφάσισε να περάσει σε κάτι άλλο» πρόσθεσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο ο Μάντερ «διατήρησε καλές σχέσεις με το Ισλαμαμπάντ, όπως και με την Ουάσινγκτον και οι δύο πρωτεύουσες δεν έχουν τίποτε να του προσάψουν»

Πηγές προσκείμενες στον Μάντερ δήλωσαν , ότι ο πρεσβευτής είχε απογοητευθεί βλέποντας τη CIA και το Πεντάγωνο να αποφασίζουν την αμερικανική πολιτική στο Πακιστάν και η δική του δουλειά να έχει πλέον περιοριστεί όχι στον προσδιορισμό μιας πολιτικής, αλλά στο να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα των Πακιστανών για τις αποφάσεις της CIA και του Πενταγώνου.

Οι αμερικανοί πρεσβευτές υπηρετούν εν γένει για τρία χρόνια, αλλά όταν βρίσκονται σε θέσεις που θεωρούνται δύσκολες, όπως αυτή στο Ισλαμαμπάντ, μπορούν να αποχωρούν έπειτα από δύο χρόνια αν το επιθυμούν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ