Κίνα: Απομoνωμένος σε νοσοκομείο του Πεκίνου βρίσκεται ο Γκουανγκτσενγκ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Απομoνωμένος σε νοσοκομείο του Πεκίνου βρίσκεται ο Γκουανγκτσενγκ

Ο κινέζος ακτιβιστής Τσεν Γκουανγκτσένγκ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πεκίνο μετά τον τραυματισμό του στο πόδι όταν διέφυγε από την κατοικία του όπου βρισκόταν υπό περιορισμό. Ο Τσέν είπε πως έχει απαγορευτεί στη σύζυγο και τα παιδιά του να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο.

Ο ίδιος δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πάντα ένα διαβατήριο για τον ίδιο, αλλά και για την οικογένειά του για να μπορέσει να εγκαταλείψει την Κίνα, την ίδια ώρα που φίλοι του και αμερικανοί διπλωμάτες δεν επιτρεπεται να τον επισκεφτούν στο νοσοκομείο.

Ο Τσεν κατέφυγε στα τέλη Απριλίου στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο, προκαλώντας διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.
Η αμερικανική κυβέρνηση συμφώνησε να χορηγήσει άδεια εισόδου στη χώρα στον Τσεν για να σπουδάσει και διευκρίνισε πως ο ακτιβιστής μπορεί να ζητήσει να του δοθεί διαβατήριο για να εγκαταλείψει την Κίνα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Τσεν διευκρίνισε πως χθες Δευτέρα τον επισκέφτηκαν κινέζοι αξιωματούχοι και τον διαβεβαίωσαν πως θα αρχίσουν τις διαδικασίες που θα του επιτρέψουν να φύγει στο εξωτερικό.

«Ήρθαν χθες, τους ζήτησα να με βοηθήσουν στις διαδικασίες, δηλαδή στη χορήγηση διαβατηρίου», είπε ο Τσεν και πρόσθεσε: «είπαν ότι θα με βοηθήσουν, αλλά δεν ξέρω αν πραγματικά θα το κάνουν»

«Οι φίλοι μου δεν μπορούν να με επισκεφτούν», είπε χαρακτηριστικά ο Τσεν.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως «η κινεζική κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με τα δικαιώματα του ως πολίτη και τις ατομικές του ελευθερίες».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ