«Δικαιοσύνη και συσπείρωση του λαού» θα επιδιώξει ο Φρανσουά Ολάντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

«Δικαιοσύνη και συσπείρωση του λαού» θα επιδιώξει ο Φρανσουά Ολάντ

Σε πανηγυρισμούς ξέσπασε στην ιστορική για τη γαλλική αριστερά πλατεία της Βαστίλης το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο, όταν είδε στις 20:00 [τοπική ώρα] το πρόσωπο του Φρανσουά Ολάντ στη γιγαντιαία οθόνη της πλατείας.

«Είναι μια τεράστια ευτυχία» δήλωσε στο κανάλι TF1 η Γενική Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί με το που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα. «Θέλω να δώσω κατ' αρχάς τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Φρανσουά Ολάντ» είπε, «για την εκστρατεία που έκανε και για το πρόγραμμά του. Νοιώθουμε υπερήφανοι που παίρνει σήμερα στα χέρια του το πεπρωμένο της χώρας, περιμέναμε τόσα χρόνια αυτήν τη στιγμή. Θέλησή μας είναι η σημερινή νίκη να μη είναι η νίκη του ενός στρατοπέδου εναντίον του άλλου, αλλά μια νίκη της Γαλλίας, την οποία ο Ολάντ θέλει να ανορθώσει μέσα από τη δικαιοσύνη και τη συσπείρωση του λαού».

Τη συγκίνησή του εξέφρασε και ο Πιερ Μοσκοβισί, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Φρανσουά Ολάντ.

«Δουλέψαμε μαζί 10 μήνες, έκανε μια υπέροχη εκστρατεία» είπε. «Ήταν καλός συζητητής, καλός ομιλητής και ρήτορας. Είχε ένα πρόγραμμα συνεπές και πειστικό. Θεωρώ ότι ένας πραγματικός πολιτικός ηγέτης παίρνει σήμερα την προεδρία».

Ανέφερε ότι μίλησε ήδη με τον Φρανσουά Ολάντ στο τηλέφωνο, «ήταν ευτυχής για τη σημερινή έκβαση των προσπαθειών μιας ολόκληρης ζωής, ενώ παράλληλα νοιώθει το μέγεθος των ευθυνών που τον περιμένουν» είπε ο Μοσκοβισί.

«Οι Γάλλοι έκαναν την επιλογή τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, «είμαστε δημοκρατία, ο λαός είναι κυρίαρχος, εύχομαι καλή τύχη στον Φρανσουά Ολάντ. Το μέλλον της χώρας αφορά όλους μας και ευχόμεθα στη Γαλλία να επιτύχει».

Πρόσθεσε ότι ο Νικολά Σαρκοζί έκανε μια εκπληκτική εκστρατεία και υπογράμμισε ότι «οι Γάλλοι που τον ψήφισαν θα πρέπει να χαίρουν εκτίμησης, μέσα σ' ένα πνεύμα συσπείρωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα απαρνηθούμε τις πεποιθήσεις μας».

Κατέληξε λέγοντας ότι το UMP είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη νέα μάχη για τις βουλευτικές εκλογές.

Η νέα προεκλογική εκστρατεία αρχίζει άμεσα, αφού οι βουλευτικές έχουν οριστεί για τις 10 και 17 Ιουνίου. Ο Σαρκοζί έχει ήδη δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να ηγηθεί και αυτής της εκστρατείας.

Στη νέα εκστρατεία αναφέρθηκε και η Ναταλί Κοσιουκό-Μοριζέ, εκπρόσωπος του Νικολά Σαρκοζί για την προεκλογική του εκστρατεία.

«Η μάχη συνεχίζεται», είπε. «Σήμερα όλες οι εξουσίες περνούν στα χέρια των σοσιαλιστών -- η προεδρία, η Γερουσία, η πλειοψηφία της Τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφέρειες, διαμερίσματα, μεγάλες πόλεις. Η Γαλλία είναι χώρα των ισορροπιών και αυτές οι ισορροπίες ελπίζουμε να αποκατασταθούν με τις ερχόμενες εκλογές», πρόσθεσε.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ