ΠΓΔΜ: Ανεξάρτητα από τον νικητή των ελληνικών εκλογών, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε λύση για το όνομα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

ΠΓΔΜ: Ανεξάρτητα από τον νικητή των ελληνικών εκλογών, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε λύση για το όνομα

Η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει την προσπάθεια οικοδόμησης καλών πολιτικών σχέσεων με την Ελλάδα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των σημερινών εκλογών, δήλωσε το απόγευμα στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές στην Ελλάδα και στη Σερβία.

Σύμφωνα με τον κ. Γκρούεφσκι, στις εκλογές στις δύο αυτές χώρες θα πρέπει να επικρατήσουν οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις για τις οποίες οι πολίτες τους εκτιμούν ότι αποτελούν την καλύτερη λύση.

«Ειδικότερα θα πρέπει να αναφερθούμε στην Ελλάδα, διότι με τη χώρα αυτήν έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα (σ.σ. εννοεί το ζήτημα της ονομασίας) το οποίο μάς απασχολεί και αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για εμάς, εδώ και 21 χρόνια. Ειδικά με αυτήν τη χώρα, όποιος και αν έρθει στην εξουσία, θα προσπαθήσουμε να κινήσουμε τα πράγματα προς τα εμπρός και να βρούμε μια λύση στο ζήτημα που επιβαρύνει και τις δύο χώρες. Βεβαίως, πρέπει να πούμε ότι το ζήτημα αυτό επιβαρύνει περισσότερο εμάς διότι μας κρατά αποκλεισμένους, όμως απασχολεί και την Ελλάδα η οποία δεν θέλει να φέρει τέτοιο βάρος ενώπιον της Ευρώπης και ευρύτερα» πρόσθεσε ο κ.Γκρούεφσκι.

Οι σημερινές εκλογές στην Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναφορών των ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία τις χαρακτήρισαν ως τις πιο «αμφίρροπες των τελευταίων δεκαετιών», τονίζοντας ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι κάλπες κρύβουν πολλές εκπλήξεις και αναγγέλλουν ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ των Σκοπίων αναμετέδωσαν αμέσως τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls από τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ