Aίγυπτος: Οι δυνάμεις του στρατού αποτρέπουν τις διαδηλώσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Aίγυπτος: Οι δυνάμεις του στρατού αποτρέπουν τις διαδηλώσεις

Δυνάμεις του στρατού αναπτύχθηκαν γύρω από το υπουργείο 'Αμυνας του Καίρου προκειμένου να αποτρέψουν νέες διαδηλώσεις μετά τις τελευταίες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός στρατιώτη και τον τραυματισμό 373 ανθρώπων στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.


Συνεργεία του δήμου καθάρισαν την περιοχή Αμπασίγια από πέτρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν χθες διαδηλωτές εναντίον του στρατού, ο οποίος απάντησε με δακρυγόνα.

'Ηταν η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα που ξέσπασαν συγκρούσεις κοντά στο υπουργείο όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο με τον οποίο ο στρατός χειρίζεται τη διαδικασία ανάληψης της εξουσίας από μια μη στρατιωτική κυβέρνηση.

Την Τετάρτη σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των Δημοσιογράφων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον 18 δημοσιογράφοι δέχθηκαν επιθέσεις, τραυματίσθηκαν ή συνελήφθησαν ενώ κάλυπταν τις συγκρούσεις.

Εξάλλου, η Σαουδαραβική πρεσβεία στο Κάιρο ανακοίνωσε ότι ο σαουδάραβας πρεσβευτής, ο οποίος είχε ανακληθεί πριν από μια εβδομάδα εξαιτίας ενός σπάνιου διπλωματικού επεισοδίου ανάμεσα στις δυο χώρες, επιστρέφει σήμερα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Ο σαουδάραβας πρεσβευτής είχε ανακληθεί μετά τις διαδηλώσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας με αφορμή τη σύλληψη αιγύπτιου δικηγόρου στη χώρα αυτή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ