Ιράν: Προηγούνται οι αντίπαλοι του Αχμαντινετζάντ στις βουλευτικές εκλογές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Προηγούνται οι αντίπαλοι του Αχμαντινετζάντ στις βουλευτικές εκλογές

Στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών του Ιραν, προηγούνται, όπως αναμενόταν, οι συντηρητικοί αντίπαλοι του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, δείχνουν πως μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο του Μαρτίου ο συντηρητικός συνασπισμός έχει πολλες πιθανότητες να κερδίσει την πλειοψηφία.

Στις επαναληπτικές αυτές εκλογές, οι υποψήφιοι διεκδικούν 65 έδρες στις 290μελή συνέλευση.
Το ιρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Παρασκευής θα γίνουν γνωστά αργά σήμερα.

Ο επικεφαλής του συνασπισμού και πρόεδρος της βουλής Αλί Λαριτζανί, ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Αχμαντινετζάντ είχε βγει νικητής στον πρώτο γύρο. Ο συνασπισμός του Λαριτσανί πρόσκειται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι.

Ο Λαριτζανί επέκρινε τον Αχμαντινετζάντ για τα σχέδια του να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των καυσίμων ως και 300% για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Το κοινοβούλιο δεν έχει καμιά επιρροή στην εξωτερική πολιτική της χώρας, ούτε και στην πυρηνική πολιτική, που είναι κρατική υπόθεση και για την οποία αποφασίζει μόνο ο Χαμενέι.
Οι διαφορές ανάμεσα στο κοινοβούλιο και τον Αχμαντινετζάντ επικεντρώνονται σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, κυρίως οικονομικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ