Συρία: Συνεχίζονται οι θανατηφόρες επιθέσεις από τις δυνάμεις του καθεστώτος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Συνεχίζονται οι θανατηφόρες επιθέσεις από τις δυνάμεις του καθεστώτος

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα από τα πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας στις περιφέρειες της Χομς και της Χάμα, στο κέντρο της χώρας, όπου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν νέες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τρείς άμαχοι σκοτώθηκαν από τα πυρά των τακτικών δυνάμεων εναντίον του αυτοκινήτου τους κοντά σε μια διασταύρωση στην πόλη Χάμα ενώ ο τέταρτος σκοτώθηκε από τις σφαίρες των κυβερνητικών στρατευμάτων στην περιφέρεια της Χομς.

Οι αντικαθεστωτικοί ζήτησαν, όπως κάθε Παρασκευή, από τους πολίτες, μετά την προσευχή τους να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για να υπογραμμίσουν την προσήλωσή τους στην εξέγερση κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ με το σύνθημα «η αφοσίωσή μας (στην υπόθεση της επανάστασης) είναι η σωτηρία μας».

Ο επικεφαλής της αποστολής στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΗΕ που επιτηρούν την εύθραυστη εκεχειρία δήωλσε πως ο στρατός πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για να σταματήσει η βία.

«Το ισχυρότερο μέρος πρέπει να κάνει την πρώτη κίνηση», δήλωσε ο υποστράτηγος Ρόμπερτ Μουντ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ