Τουρκία: νεκροί και τραυματίες τραυματίες σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Τουρκία: νεκροί και τραυματίες τραυματίες σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες

Μάχες μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών και των Κούρδων ανταρτών, σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Τουντσελί και στο Σιρνάκ της Ανατολικής Τουρκίας.

Το μπαράζ επιθέσεων στοίχισε τη ζωή σε τρεις Τούρκους στρατιώτες και δύο αστυνομικούς, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές ασφαλείας.

Οι Αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) επιτέθηκαν σε στρατιωτική περίπολο σε αγροτική περιοχή του Τουντσελί, όπου επιχειρεί η ένοπλη οργάνωση η οποία θεωρείται τρομοκρατική από την Τουρκία και αρκετές ακόμη χώρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σε άλλη επίθεση στο Σιρνάκ, κοντά στη μεθόριο με το Ιράκ και τη Συρία, αντάρτες επιτέθηκαν με πυροβόλα όπλα σε αστυνομικό όχημα τραυματίζοντας δύο από τους αστυνομικούς που ήταν μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στρατού, η κουρδική σύγκρουση στην Τουρκία έχει, μέχρι σήμερα, προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 45.000 ανθρώπων, από την έναρξη της εξέγερσης του ΡΚΚ το 1984 στη νοτιοανατολική Τουρκία, περιοχή που κατοικείται ως επί το πλείστον από Κούρδους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ