ΠΓΔΜ: Προφυλακισταίοι οι 7 απο τους 20 συνλληφθέντες για το μακελειό της 12ης Απριλίου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΠΓΔΜ: Προφυλακισταίοι οι 7 απο τους 20 συνλληφθέντες για το μακελειό της 12ης Απριλίου

Προφυλακίστηκαν επτά άτομα, από τα είκοσι που είχε συλλάβει την Τρίτη η αστυνομία της ΠΓΔΜ, για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων στις 12 Απριλίου, στην περιοχή Σμίλκοβτσι, κοντά στα Σκόπια.

Δύο απο τους υπόπτους, διαφεύγουν τη σύλληψη και εις βάρος τους έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τους επτά που προφυλακίστηκαν, οι τρεις θεωρούνται από την αστυνομία ως ύποπτοι για άμεση ανάμειξη στο έγκλημα της 12 Απριλίου. Ύποπτοι για τον ίδιο λόγο θεωρούνται και οι δύο που διαφεύγουν τη σύλληψη, ενώ οι άλλοι τέσσερις που προφυλακίστηκαν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα ανέφερε ότι η αστυνομία διαθέτει αδιάσειστα στοιχεία ότι τρεις από αυτούς που προφυλακίστηκαν και οι δύο που διαφεύγουν τη σύλληψη, συμμετείχαν άμεσα στη δολοφονία της 12ης Απριλίου.

Σύμφωνα με την κ.Γιανκούλοφσκα, οι συλληφθέντες είναι ακραίοι ισλαμιστές, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις, στο πλευρό των Ταλιμπάν, κατά του ΝΑΤΟ στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν.

Οι συλληφθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι όσο και αυτοί που προφυλακίστηκαν, αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στο έγκλημα στο Σμίλκοβτσι και ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με το ακραίο Ισλάμ και με τρομοκρατικές ενέργειες.

Η αστυνομία δεν αναφέρεται στην εθνική καταγωγή των υπόπτων για την πενταπλή δολοφονία, όμως, ο αλβανόγλωσσος Τύπος της ΠΓΔΜ και τα αλβανικά κόμματα στη χώρα διευκρινίζουν ότι όλοι οι συλληφθέντες είναι Αλβανοί από την ΠΓΔΜ.

Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι σημείωσε ότι ο αλβανικός λαός στην ΠΓΔΜ δεν μπορεί να αποδεχτεί «συλλογική ευθύνη» για την απεχθή πενταπλή δολοφονία και ότι η δέσμευση του κόμματος αυτού είναι να συμβάλει στην εξιχνίαση της δολοφονίας, ανεξαρτήτως της εθνικής καταγωγής των δραστών.

Η αλβανική αντιπολίτευση αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της αστυνομίας περί «ακραίων ισλαμιστών» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αποδώσει θρησκευτικό χαρακτήρα σε ένα καθαρά ποινικό ζήτημα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ