Κύπρος: Ανεξέλεγκτα τα κρούσματα του AIDS - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Ανεξέλεγκτα τα κρούσματα του AIDS

Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τον ανεξέλεγκτο αγοραίο έρωτα στην Κύπρο, κρούει η Στέλλα Μιχαηλίδου, πρόεδρος του Κέντρου Υποστήριξης για τους Φορείς του AIDS (ΚΥΦΑ),

Με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα μολύνσεων στην Ελλάδα από ιερόδουλες, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρει ότι στην Κύπρο δυστυχώς δεν λαμβάνονται προφυλάξεις από όσους επιλέγουν τον αγοραίο έρωτα, επειδή πιστεύουν ότι δεν θα προσβληθούν οι ίδιοι.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της στο σημερινό τύπο, τα κρούσματα από τον ιό ΗΙV αυξάνονται στην Κύπρο και επικαλείται τρία νέα περιστατικά τον τελευταίο μήνα που περιήλθαν σε γνώση της, όταν διαπιστώθηκε από εξετάσεις, ότι τρεις άντρες ήταν θετικοί στον ιό.

Η πρόεδρος του ΚΥΦΑ επισήμανε ότι, στην Κύπρο υπάρχει ανεξέλεγκτη παράνομη πορνεία σε διαμερίσματα, με αποτέλεσμα να εκτείθεται το κοινωνικό σύνολο σε κίνδυνο, ενώ πρόσθεσε ότι οι πάσχοντες πολύ συχνά δεν γνωρίζουν ότι είναι οροθετικοί.

Σημείωσε, επίσης, ότι κάθε βδομάδα εντοπίζονται αγγελίες σε κάποιες εφημερίδες από αλλοδαπές που προσφέρουν υπηρεσίες σεξ έναντι αμοιβής, οι οποίες ουδέποτε ελέγχθηκαν για να διαπιστωθεί κατά πόσον φέρουν οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια, συμπεριλαμβανομένου και του AIDS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο χρόνο έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα από μολυσματικές ασθένειες που μεταδίδονται από τη σεξουαλική πράξη, με συνεπακόλουθο την αύξηση των ατόμων που αποτείνονται για θεραπεία.
Αυτό αποδεικνύει ότι αρκετά άτομα δεν λαμβάνουν προληπτικά μέτρα με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κίνδυνο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ