Υεμένη: Οκτώ νεκροί στην επαρχία Αμπιάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Υεμένη: Οκτώ νεκροί στην επαρχία Αμπιάν

Οκτώ μαχητές που ανήκουν σε μια οργάνωση, η οποία φέρεται ότι συνδέεται με την αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεσή τους εναντίον μιας θέσης του στρατού στο νότιο τμήμα της Υεμένης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στη Σαναά.

Το υπουργείο διευκρίνισε στον ιστότοπό του (26sep.net) ότι οι ένοπλοι σκοτώθηκαν όταν οι στρατιώτες που επάνδρωναν μια θέση στην επαρχία Αμπιάν ανταπέδωσαν πυρά όταν δέχθηκαν επίθεση.

Την Δευτέρα τουλάχιστον 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 18 μαχητές της αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σε μάχες κοντά στη Λόντερ, μια πόλη στη νότια Υεμένη που οι μαχητές του ισλαμιστικού δικτύου προσπάθησαν μάταια να καταλάβουν, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο.

Χθες, τουλάχιστον 15 μαχητές της οργάνωσης «Άνσαρ αλ Σαρία» («Οπαδοί του Ισλαμικού Νόμου») σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη επέδραμαν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης που βρίσκονταν στη νότια Υεμένη, σύμφωνα με αραβικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάι, η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο στρατόπεδο κοντά στην πόλη Τζάαρ, στην επαρχία Αμπιάν.

Οι μάχες ανάμεσα στους ισλαμιστές μαχητές και το στρατό μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα στην Αμπιάν.

Ο νέος πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το Φεβρουάριο, δεσμεύτηκε να εντείνει την προσπάθεια να παταχτεί η αλ Κάιντα λέγοντας πως αυτό αποτελεί «εθνικό και θρησκευτικό καθήκον»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ