Ε.Ε.:Η κατάργηση της θανατικής ποινής ενισχύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ε.Ε.:Η κατάργηση της θανατικής ποινής ενισχύει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Η κατάργηση της θανατικής ποινής συμβάλλει στην ενίσχυση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όπως υποστηρίζει σε διακήρυξη της η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την πλήρη αντίθεση της στην επιβολή της θανατικής ποινής σ' όλες τις χώρες και υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με διακήρυξη της υποστηρίζει ότι η κατάργηση της θανατικής ποινής συμβάλλει στην ενίσχυση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην προοδευτική ανάπτυξη της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επιτροπή υπενθυμίζει ότι η Ευρώπη αποτελεί, την μοναδική ίσως γεωγραφική περιοχή του κόσμου, όπου η θανατική ποινή έχει πάψει πλέον να εφαρμόζεται τα τελευταία 15 χρόνια και καλεί, όλες τις χώρες που εξακολουθούν να έχουν στο νομικό τους οπλοστάσιο την θανατική ποινή, ως μέσον τιμωρίας των παραβατών, να εφαρμόσουν ένα μορατόριουμ στις αποφασισμένες εκτελέσεις κρατουμένων, μέχρι την οριστική κατάργηση των θανατικών εκτελέσεων.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ