Ιραήλ: εναέριες επιθέσεις στη Γάζα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιραήλ: εναέριες επιθέσεις στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί επιδρομή σε σήραγγα στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να υπάρξουν θύματα, με αφορμή την εκτόξευση δύο ρουκετών από παλαιστίνιους ένοπλους εναντίον του νοτίου Ισραήλ.

«Σε απάντηση της ρίψης ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας έθεσε ως στόχο μια σήραγγα που χρησιμοποιείται για τρομοκρατική δράση στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μετά την νυχτερινή εκτόξευση δύο ρουκετών στο νότιο Ισραήλ, οι οποίες όμως δεν προκάλεσαν θύματα ή ζημιές, διευκρίνισε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Τουλάχιστον 265 ρουκέτες έχουν ριφθεί μέσα σε ένα χρόνο, από ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις εναντίον του νοτίου Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, ο οποίος τελεί υπό τον έλεγχο της ισλαμιστικής Χαμάς.

Η Χαμάς διατηρεί μια σιωπηλή εκεχειρία με το Ισραήλ, ωστόσο άλλες ένοπλες οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας εκτοξεύουν συχνά ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ