Αφγανιστάν: Εξουδετωση των δραστών επίθεσης στην Καμπούλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Εξουδετωση των δραστών επίθεσης στην Καμπούλ

Η επιχείρηση για την εξουδετέρωση των ταλιμπάν που επιτέθηκαν εναντίον κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο διαμένουν ξένοι εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΟΗΕ, στην Καμπούλ, ολοκληρώθηκε και οι δράστες είναι νεκροί, όπως ανακοινώθηκε απο τον εκπρόσωπο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν (Isaf).

Καμικάζι έπεσε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο του κτιρίου, που ονομάζεται Green Village, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε Αφγανοί και ένας φρουρός ασφαλείας, του οποίου η εθνικότητα δεν έχει γίνει γνωστή. Τουλάχιστον άλλες δύο εκρήξεις ακολούθησαν γύρω από το συγκρότημα.

«Οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν γρήγορα και αποτελεσματικά και σκότωσαν όλους τους δράστες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Γερμανός στρατηγός Κάρστεν Γιάκομπσον, εκπρόσωπος της Isaf

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά παιδιά τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους ένας αφγανός μαθητής και ένας φρουρός ασφαλείας από το Νεπάλ. Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν», τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Καμπούλ Αγιούμπ Σαλάνγκι.

«Ένας καμικάζι ανατινάχτηκε στην πύλη και άλλοι δύο προσπάθησαν να εισέλθουν στο συγκρότημα με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αφγανικές δυνάμεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, αναφέροντας ότι είχε στόχο ξένη στρατιωτική βάση

Η επίθεση στο κέντρο της αφγανικής πρωτεύουσας σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη, του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, στο Αφγανιστάν , ο οποίος δεσμεύτηκε δημόσια πως ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα.

Οι περίπου 130.000 στρατιώτες της Isaf, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί θα πρέπει να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2014, όταν η αποκλειστική ευθύνη της ασφάλειας της χώρας θα περάσει στους Αφγανούς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ