Μιανμαρ: Oρκίστηκε βουλευτής η Αουνγκ Σαν Σου Κίι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μιανμαρ: Oρκίστηκε βουλευτής η Αουνγκ Σαν Σου Κίι

Η ηγέτης της βιρμανικής αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κίι ορκίστηκε σήμερα βουλευτής στο κοινοβούλιο της χώρας της, μια ιστορική στιγμή για την τιμημένη με Νόμπελ Ειρήνης πολιτικό.

Η Αουνγκ εξελέγη για πρώτη φορά στην πολιτική της σταδιοδρομία βουλευτής στις εκλογές της 1ης Απριλίου, όπως και άλλα 33 μέλη της Εθνικής Ένωσης για την Δημοκρατία.
Οι βουλευτές του κόμματος της Αούνγκ υπαναχώρησαν τελικά, μετά μια εβδομάδα έντασης, και ορκίστηκαν να «διαφυλάττουν το σύνταγμα» της χώρας.

Αρχικά είχαν ζητήσει να αλλάξει το κείμενο του όρκου και η λέξη διαφυλάττουν να αντικατασταθεί με το σέβονται, αίτημα που δεν έκαναν δεκτό οι στρατιωτικές αρχές της χώρας.

Η Αούνγκ και οι βουλευτές της άλλαξαν στάση την Δευτέρα και υποσχέθηκαν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους ώστε να μην υπάρξει αδιέξοδο στην πορεία των μεταρρυθμίσεων του προέδρου της χώρας Τέιν Σέιν.

«Πάντα πιστεύαμε πως στην πολιτική πρέπει να έχεις ευελιξία. Είναι για μας ο μόνος τρόπος να φτάσεις στους στόχους σου χωρίς βία», επισήμανε η Αούνγκ στην αρχή της εβδομάδας μετά την συνάντησή της με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ