Ινδία: Πολύνεκρο ναυάγιο στον ποταμό Βραχμαπούτρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ινδία: Πολύνεκρο ναυάγιο στον ποταμό Βραχμαπούτρα

Συνεχίζεται σήμερα η επιχείρηση διάσωσης τυχόν επιζώντων μετά το χθεσινό ναυάγιο υπερφορτωμένου οχηματαγωγού που βυθίστηκε στον ποταμό Βραχμαπούτρα του ινδικού κρατιδίου 'Ασαμ, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους πάνω από 100 άνθρωποι, ενω 120 αγνοούνται.

Το οχηματαγωγό μετέφερε περίπου 300 επιβάτες όταν βυθίστηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας στ΄ανοικτά της περιοχής Ντούμπρι, στη δυτική Ινδία. Περίπου 100 επιβάτες κατάφεραν να κολυμπήσουν με ασφάλεια στις ακτές ή περισυνελέγησαν από τους διασώστες.

Στο έργο διάσωσης συμμετέχουν αστυνομικοί, στρατιώτες και άνδρες της δύναμης αντιμετώπισης καταστροφών.
Η καταιγίδα που μαινόταν κατα τη διάρκεια της νύχτας όμως, δυσκόλεψε κατά πολύ το έργο των διασωστικών συνεργείων και μείωσε τις πιθανότητες ανεύρεσης των αγνοουμένων.
Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της δύναμης αντιμετώπισης καταστροφών, το έργο διάσωσης στον ποταμό είναι δύσκολο.

«Πολλά πτώματα είναι παγιδευμένα στα συντρίμμια του πλοίου στο βυθό του ποταμού, ενώ πολλά πιστεύεται ότι έχουν παρασυρθεί προς το Μπανγκλαντές», δήλωσε ο Αλοκ Κουμάρ Σινγκ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του 'Ασαμ, 40 νεκροί έχουν περισυλλεγεί στα νερά του Βραχμαπούτρα, ενός από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ινδίας, ο οποίος στο σημείο του ναυαγίου έχει πλάτος πολλών χιλιομέτρων.

Μεταξύ των επιβατών ήταν πολλοί αγρότες και ψαράδες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ