Κύπρος: Αίτημα του Αρχιεπισκόπου για συνάντηση με τη βασίλισσα της Ισπανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη αναφορά στην Κύπρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης αντιπροσωπείας της Κύπρου, η οποία επισκέφθηκε το ξενοδοχείο Ζαρζουέλα Παλας, κύρια κατοικία του βασιλικού ζεύγους και έγινε δεκτή από τον διευθυντή Πρωτοκόλλου του Βασιλικού Οίκου, πρέσβη Καντιντο Κρασε Εστραδα.
Η επιτροπή αποτελούνταν από τον Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Πυλιώτη και τον πρωθιερέα Δημοσθένη Δημοσθένους
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Εστράδα υποδέχθηκε με χαρά την επίσημη αντιπροσωπεία της κυπριακής εκκλησίας και παρέλαβε για την βασίλισσα Σοφία επιστολή και το δώρο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου.

Στη συζήτηση εκφράστηκε η επιθυμία του κ. Χρυσοστόμου για συνάντηση με την Ισπανίδα βασίλισσα προκειμένου να συζητήσουν για το κυπριακό και ειδικότερα για το θέμα της σύλησης και καταστροφής των 520 εκκλησιών στις κατεχόμενες, από τους Τούρκους, περιοχές της Κύπρου.

Οι δύο Κύπριοι κληρικοί μετέβησαν, ακολούθως, στη Γρανάδα, όπου συναντήθηκαν με τον γενικό βικάριο Αντόνιο Ρέγιες και συζήτησαν μαζί του θέματα που άπτονται διμερών πολιστιστικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως και τις 23 Ιουνίου στη Γρανάδα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και σε συνεργασία με την Σχολή Καλών Τεχνών του τοπικού πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, διαλέξεις, εργαστήρια αγιογραφίας, έκθεση πινάκων ζωγραφικής και εικόνων και συναυλία βυζαντινών ύμνων από τον Χορό Ιεροψαλτών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ