Μαλί: Άγνωστος αριθμός νεκρών απο ανταλλαγή πυρών στην έδρα της Ραδιοτηλεόρασης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μαλί: Άγνωστος αριθμός νεκρών απο ανταλλαγή πυρών στην έδρα της Ραδιοτηλεόρασης

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Μαλί και συγκεκριμένα στη Μπαμάκο, καθώς πολλά άτομα έπεσαν θύματα της ανταλλαγής πυρών στην έδρα της ραδιοτηλεόρασης (ORTM) στην πρωτεύουσα, ανάμεσα στους πρώην πραξικοπηματίες και την προεδρική φρουρά που παραμένει πιστή στον πρώην πρόεδρο Τουρέ.

H διαμάχη άρχισε μπροστά στην ORTM, η οποία κατελήφθη από τις 22 Μαρτίου από πραξικοπηματίες ενώ μέλη της προεδρικής φρουράς προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο, αφού απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι,
Ο αριθμός των νεκρών δεν έγινε ακόμα γνωστός.

Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη σημερινή συνάντηση στην Ουαγκαντούγκου μεταξύ αντιπροσωπείας της πρώην χούντας του Μαλί και του επικεφαλής της Μπουρκίνα Φάσο και μεσολαβητή, Μπλέηζ Κομπάορε ακυρώθηκε, διότι όπως δήλωσε πηγή προσκείμενη στον Κομπάορε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων: «η αντιπροσωπεία της πρώην χούντας δεν θα έρθει, επειδή το αεροπλάνο στο οποίο τα μέλη της έπρεπε να ταξιδέψουν δεν θα μπορούσε να προσγειωθεί στη Μπαμάκο»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ