Eυρώπη: Ο Μπαρόζο αρνείται να μεταβεί στην Ουκρανία για το Euro 2012 λόγω της υπόθεσης Τιμοσένκο - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Eυρώπη: Ο Μπαρόζο αρνείται να μεταβεί στην Ουκρανία για το Euro 2012 λόγω της υπόθεσης Τιμοσένκο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δεν προτίθεται να μεταβεί στην Ουκρανία για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Euro 2012 δεδομένης της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός του.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής δεν έχει αυτή τη στιγμή καμιά πρόθεση να μεταβεί στην Ουκρανία ούτε να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις εκεί» δήλωσε η Πία Αρενκίλντε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τοενδεχόμενο πολιτικό μποϊκοτάζ του Euro 2012 μετά τη φυλάκιση της αντιπολιτευόμενης Γιούλιας Τιμοσένκο.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως η Επιτροπή «εκφράζει πολύ μεγάλες ανησυχίες σχετικά με τα πολιτικά τεκτενόμενα στην Ουκρανία».

«Ελπίζουμε σε εξελίξεις (από την πλευρά του Κιέβου) ώστε να ξεπεράσουμε αυτό που συνιστά μια πολύ σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε η Αρενκίλντε.

Ήδη από την Παρασκευή αυξάνονται οι τόνοι στην ΕΕ προκειμένου να ζητηθεί από τους οργανωτές του Euro 2012, το οποίο θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία, να εκφράσουν την ανησυχία τους για την κατάσταση της Ουκρανής αντιπολιτευόμενης Γιούλιας Τιμοσένκο, όμως η UEFA επέμεινε σταθερά στην επιλογή της να αναθέσει τη διοργάνωση στο Κίεβο.

Η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τη Δικαιοσύνη και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα Βιβιάν Ρέντινγκ έχει δηλώσει ήδη πως αρνήθηκε μια πρόσκληση του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί για την τελετή έναρξης του Euro-2012 που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ