Κροατία: Το πρώτο οικολογικό πλοίο στη χώρα υποδέχεται τους επισκέπτες του ΕΘνικού Πάρκου Κόπατσκι Ριτ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Το πρώτο οικολογικό πλοίο στη χώρα υποδέχεται τους επισκέπτες του ΕΘνικού Πάρκου Κόπατσκι Ριτ

Το πρώτο οικολογικό πλοίο στην Κροατία σήκωσε «άγκυρες» και πλέει στα νερά της λίμνης Σακάντας, στο Εθνικό Πάρκο Κόπατσκι Ριτ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Το πλοίο «Βίντρα» κινείται χωρίς να παράγει θόρυβο, προκειμένου να μην διαταράσει την ηρεμία της πανίδας του υδροβιότοπου, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Ντράβα, ο οποίος φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη ζώων και πτηνώ

Οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου θα έχουν τη δυνατότητα, να περιηγούνται στους ελώδεις οικοτόπους με το ηλεκτροκίνητο πλοίο και να ενημερώνονται ταυτόχρονα για την ανάγκη χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το πλοίο χωρητικότητας 60 επιβατών κατασκευάστηκε σε διάστημα πέντε μηνών από εταιρία της πόλης Όσιεκ και το κόστος του ανήλθε στα 1,4 εκ. κορώνες Κροατίας (186.700 ευρώ) ποσό το οποίο διατέθηκε από το δημόσιο οργανισμό του Εθνικoύ Πάρκου Κόπατσκι Ριτ και από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κροατίας.

Το Εθνικό Πάρκο Κόπατσκι Ριτ δέχεται συχνά μεγάλος αριθμός τουριστών, αλλά και επισκέψεις επιστημόνων απ΄ όλη την Ευρώπη.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ